روکش وکیوم

روکش وکیوم

روکش وکیوم

روکش وکیوم

روکش وکیوم روکشی است که طی یک فرایند فشرده سازی تولید میشود.و سپس یک لایه از این روکش با استفاده از تکنولوژی خاص روی وسایل کشیده می شود.به طوری که کل هوای موجود بین روکش و وسیله تخلیه می شود و بدین ترتیب روکش کاملا به سطح وسیله میچسبد.از آنجا که روکش کاملا فشرده شده ضخامت آن بسیار کم است و استحکام آن بسیار بالاست.

جنس روکش وکیوم از چیست؟

جنس روکش وکیوم معمولا MDF یا سایر صنایع چوبی که نیاز به روکش داشته باشند میباشد. روکش های وکیوم دارای رنگ های متنوع و استحکام بسیار بالایی هستند و به همین دلیل در صنایع چوب و MDF کاربرد بسیار زیادی دارند، اما بیشترین استفاده از این روکش ها در زمان هایی است که برای وسایلی که در معرض ضربه هستند استفاده می شود 

قیمت روکش وکیوم ام دی اف چقدر است؟

قیمت انواع روکش وکیوم ام دی اف با توجه به ویزگی ها ،طراحی ها و حتی در برخی موارد در رنگبندی ها متفاوت است. روکش وکیوم شامل مغزی ام دی اف و روکش پی وی سی است. جنس روکش PVC در قیمت آن تاثیرگذار است. همچنین جنس چسب به کار رفته و کیفیت وکیوم انجام شده خیلی مهم و حیاتی است.

چند نوع روکش ام دی اف وجود دارد؟

روکش ملامینه: روکش های ملامینه یکی از پرکاربردترین انواع روکش MDF هستند. این روکش ها از کاغذهای تزیینی یا دکوری در ترکیب با چسب ملامین تولید می شوند و برای چسبیدن روی سطح تخته به چسب زنی مجدد نیازی ندارند. برای این که بتوان این روکش ها را روی سطح تخته چسباند، باید ابتدا سطح مورد نظر سنباده زنی و صاف شود. این روکش ها عملکرد مناسبی دارند و دوام سطح و مقاومت آن را به ارمغان می آورند.روکش های ملامینه هم از نظر تزیینی و هم از نظر مقاومت در برابر رطوبت، حرارت، سایش و سایر عوامل مکانیکی بسیار مناسب بوده و در نتیجه، کاربردهای گسترده ای دارند و از نظر قیمت نیز بسیار مقرون به صرفه می باشند. روکش های ملامینه شامل نوار لبه چسبانی هم می شوند که برای چسباندن در لبه ها کاربرد دارد. این روکش ها در صنعت MDF کاربرد وسیع و ویژه ای دارند و کار با آن ها نیز بسیار ساده است.

روکش لمینت: روکش لمینت معمولاً از لایه های نازک کاغذی و پلاستیک های رزین ساخته شده و روی ام دی اف یا تخته سه لای ضد آب به کار برده می شود. این نوع روکش در کارخانه و تحت فشار بالا ساخته می شود. روکش ها توسط نوار پی وی سی یا آلومینیوم روی ام دی اف سوار می شوند. میزان مقاومت لمینت بسیار بالا است و کاربرد فراوانی نیز در صنعت کابینت سازی دارد. میزان تنوع رنگ آن نیز نسبتاً بالا است. به همین دلیل کابینت سازان بسیار از این محصول استفاده می کنند. لمینت در انواع مات و براق ساخته می شود اما سطح براق آن به پای هایگلاس و اکریلیک نمی رسد. از طرفی مقاومت آن از اکریلیک بالاتر است. همچنین قیمت اکریلیک از لمینت بالاتر است. در مجموع بین این 3 متریال روکش ام دی اف هایگلاس از همه پرطرفدار تر است.

روکش هایگلاس: ام دی اف هایگلاس در واقع همان ام دی اف با روکش ملامینه است که با یک لایه پلکسی گلاس (نوعی پلاستیک که از شیشه مقاوم تر و سبک‌تر است) پوشانده شده است و بسیار درخشنده و براق است. روکش هایگلاس یکی از پرفروش ترین و پرطرفدار ترین انواع روکش ام دی اف است.

روکش ترموپلاستیک: این گروه روکشهای مصنوعی مواد ترموپلاستیکی هستند که در اثر گرما تغییر شکل داده و قابلیت انعطاف بسیار بالایی دارند. در سطوحی که دارای اختلاف سطح‌ های عمیق و زیاد و اشکال برجسته و فرورفته با انحناءهای متعدد و مشکل هستند، فقط می‌توان از روکش‌ های ترموپلاستیک استفاده کرد. قابلیت انعطاف این نوع روکش از مزیت های کاربردی آنها محسوب می شود. این نوع روکشها عمدتاً شامل روکش PVC و ورقهای اکریلیک است که روکش PVC پرمصرف‌ترین آنها است.

روکش کاغذی یا لترون :لترون یکی از ضعیف ترین و ارزان ترین انواع روکش کابینت است. این روکش معمولاً برای نوار لبه ها و روکش کاری پروفیل ها استفاده می شود و برای ساخت کابینت به هیچ عنوان توصیه نمی شود. مقاومت لترون در برابر رطوبت، حرارت، ضربه و خش بسیار اندک است. همان طور که از نام آن پیدا است، با جنسی مانند کاغذ روبرو هستیم.

روکش چوبی: روکش چوبی شامل لایه های نازکی از جنس چوب طبیعی هستند. برای تولید این روکش ها از انواع و اقسام چوب ها با رنگ های متنوع و طرح های گوناگون استفاده می شود. شاید تنها عیب این روکش ها این باشد که کمی گران هستند و تنوع آن ها هم محدود است.ام دی اف دارای روکش چوبی فقط در شرایطی استفاده می شود که رطوبت و حرارت کم باشد. مسلما روکش های چوبی خیلی زیبا هستند و به همین خاطر هم نظر بسیاری از افراد را به خود جلب می کنند، اما مقاومت کم آن ها در برابر رطوبت، حرارت و مواد شیمیایی باعث می شود کاربرد این روکش ها کمی محدودتر شود.

چه چسبی برای رو کش وکیوم بهتر است؟

از جمله ویژگی های بسیار مهمی که می تواند بهترین چسب وکیوم را مشخص کند، داشتن چسبندگی بالایی است که باید در این محصول مشاهده شود. بدون این ویژگی نمی توان گفت که چسب مورد نظر برای روکش ام دی اف مناسب است.چسب بالارد یکی از برند های مناسب برای روکش های وکیوم میباشد.چسبندگی بالا سبب می شود تا روکش مورد نظر به راحتی روی ام دی اف بچسبد. از این طریق امکان جدا شدن آن تحت شرایط مختلف از بین می رود. یکی از مسائلی که سبب می شود که کیفیت ام دی اف بسیار پایین بیاید، روکش هایی است که به طور کامل چسبانده نمی شود. ایجاد فشار و پرس بعد از چسب کاری از جمله اقداماتی است که به چسبندگی بیشتر کمک می کند. چسب هایی که چسبندگی بالایی دارند گزینه مناسبی برای روکش کردن ام دی اف هستند.